Privacyverklaring

Privacyverklaring

Versie: 7 augustus 2018

Fixiq verwerkt persoonsgegevens. In deze privacyverklaring staat hoe Fixiq omgaat met de persoonsgegevens die via deze website worden verzameld. Uiteraard gaan we zo zorgvuldig en vertrouwelijk mogelijk met jouw persoonsgegevens om.

 

Heb je een vraag of verzoek over de verwerking van jouw persoonsgegevens, neem dan contact op.

 

Verwerkingen

Hieronder staat welke persoonsgegevens Fixiq verzamelt, waarom we dat doen, hoe lang we die gegevens bewaren en waarom we dat mogen.

 

Contactformulieren op deze website

Contactformulieren kun je gebruiken om in contact te treden met Fixiq, bijvoorbeeld om een terugbelverzoek te doen. Door gebruik te maken van een contactformulier ga je ermee akkoord dat Fixiq je contactaanvraag afhandelt. Met de contactformulieren verzamelen we alleen de gegevens die jij met ons deelt. Dat kan je naam, bedrijfsnaam, e-mailadres en/of telefoonnummer zijn en andere gegevens die je met ons deelt. Wij bewaren de gegevens voor het afhandelen van jouw contactverzoek. Na drie maanden verwijdert Fixiq je persoonsgegevens.

 

Chatfunctie

Door middel van de chatfunctie op onze website kun je direct in contact treden met Fixiq. Door gebruik te maken van de chatfunctie ga je ermee akkoord dat Fixiq met je in contact treedt middels de chat. Met de chatfunctie verzamelen we alleen de gegevens die jij met ons deelt. Na drie maanden verwijdert Fixiq je persoonsgegevens.

 

Reacties op onze blogs

Om een reactie achter te laten moet je je naam en e-mailadres achterlaten. Vervolgens verschijnt jouw reactie openbaar op onze website. In principe blijft jouw reactie vervolgens oneindig op de website staan, tenzij wij het betreffende artikel verwijderen. We hebben er een gerechtvaardigd belang bij om jouw reactie (ook nadat je jouw toestemming intrekt) te laten staan. Voor de bezoekers van het blog, vormen de reacties onder de blogs (zeker als daar vervolgens weer op gereageerd is door ons of door derden) een belangrijke onderdeel van de ervaring van het bezoek aan de blog.

 

Nieuwsbrief

Via onze website kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Met jouw inschrijving geef je ons toestemming om jou maximaal twee keer per maand een e-mail te sturen. In die e-mails brengen wij je op de hoogte van juridische updates die voor jou als ondernemer relevant zijn. Ten behoeve van de nieuwsbrief verzamelen wij jouw e-mailadres en in (indien je die doorgeeft) ook je naam. We bewaren jouw inschrijving voor de nieuwsbrief totdat je je hebt afgemeld. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

 

Jouw rechten als betrokkene

We informeren je graag over de rechten die jij hebt en de invloed die je kunt uitoefenen op de verwerking van jouw persoonsgegevens. Wil je een van deze rechten uitoefenen, neem dan contact op per e-mail via indy@fixiq.nl.

 

Inzage, rectificatie en wissing

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we van je verwerken en je mag vervolgens verzoeken deze te laten rectificeren of te wissen.

 

Beperking van de verwerking

Je hebt het recht ons te verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, bijvoorbeeld, wanneer de gegevens niet meer juist zijn, de verwerking onrechtmatig is, we jouw persoonsgegevens niet meer nodig hebben of in afwachting van een beslissing op het bezwaar dat je gemaakt hebt tegen de verwerking.

 

Recht op bezwaar

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens.

 

Gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van ons in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm te ontvangen, zodat je deze aan een andere partij kunt overdragen, wanneer je ons toestemming had gegeven om jouw gegevens te verwerken en wanneer de verwerking geautomatiseerd is gedaan.

 

Toestemming intrekken

Hebben we je gegevens voor een bepaald doel verkregen op basis van jouw toestemming, dan mag je deze toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

 

Klachten

Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Je hebt het recht je klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Doorgifte

Wij geven jouw persoonsgevens niet door aan derden. Wel werken wij samen met bepaalde partijen (verwerkers) om jouw persoonsgegevens te verwerken. Dat zijn onze e-mailprovider, provider voor de nieuwsbrief, de leverancier voor de chatfunctie, onze hostingprovider en het systeem waarop onze website draait. Met al die verwerkers hebben we afspraken gemaakt om jouw belangen te waarborgen.

 

Wij proberen persoonsgegevens zo veel mogelijk binnen de EER te verwerken, maar soms ontkomen we er niet aan ook diensten van buiten de EER in te zetten. Deze bedrijven zijn gevestigd in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land.

 

Cookies

Fixiq gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

 

Links naar externe websites

Op onze website zal je links naar externe websites aantreffen. Door op een dergelijke link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Fixiq is niet verantwoordelijk voor de manier waarop de externe website jouw persoonsgegevens verwerkt. Graag verwijzen wij hiervoor naar de privacyverklaring van de betreffende website.

 

Wijzigingen

Het kan zijn dat we onze privacyverklaring moeten wijzigen, bijvoorbeeld omdat we een andere werkwijze zijn gaan hanteren. We zullen de nieuwe privacyverklaring altijd op onze website publiceren. Als de wijzigingen direct op jou van toepassing zijn, zullen we de wijzigingen ook direct met jou communiceren.